Finance Kultura Policie Politika Pomáháme Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Po osmapadesáti hodinách slezli eko-aktivisté z rýpadla v uhelném dolu Vršany na Mostecku

MOSTECKO – Všech osm ekologických aktivistů z hnutí Greenpeace ČR je již dole z velkorypadla. Eko-aktivisté bezpečně slezli z odstaveného skrývkového rýpadla v uhelném dole Vršany na Mostecku, kam vnikli ve středu ráno. Za dohledu policie dnes odpoledne pak aktivisté opustili důlní prostor.

„Jsme po osmapadesáti hodinách bezpečně dole! Ale stále jsme v dole. A proto v bezpečí tak není naše společná budoucnost. Právě zde totiž začíná klimatická krize: kdyby se uhlí netěžilo, nebude se ani spalovat.“

Pro úspěšné řešení nám kriticky dochází čas. Doba uhelná skončí tak jako tak. Alternativy známe, vědecká doporučení také. Teď je to jen souboj mezi zdravím nás, naší planety a klimatu vs. zisky uhlobaronů.

Klíčové je, abychom společně byli slyšet. PŘIJĎTE již zítra na demonstraci ➡️ Za budoucnost bez uhlí! před uhelnou elektrárnou Počerady. Ta každý rok vypustí téměř tolik CO2 jako všechna nákladní auta u nás a kvůli znečištění ovzduší způsobí ročně 111 předčasných úmrtí.

Zdroj: Greenpeace Česká republika

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME: Po osmapadesáti hodinách slezli eko-aktivisté z rýpadla v uhelném dolu Vršany na Mostecku

Napsat komentář