Doprava HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Policie Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

Silný nárazový vítr bičuje Česko, vyvrací stromy a zastavil lanovky na Ještěd a na Sněžku

ČESKO – Silný vítr, který od večerních hodin bičuje Česko, dnes ráno zastavil lanovou dráhu na Ještěd i na Sněžku. Plné ruce práce mají i hasiči, kteří zasahují od časně ranních hodin u likvidací popadaných a vyvrácených stromů.

Silný vítr v ranních hodinách zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Spodní úsek lanovky z Pece na Růžovou horu je i nadále v provozu. Silný vítr přerušil provoz i kabinové lanové dráhy na Ještěd v Liberci.

Aktuální výstrahu na silný vítr a velmi silný vítr meteorologové rozšiřují o povodňovou bdělost pro severní oblasti Moravy a pro Slezsko.

V noci na neděli se v této oblasti vyskytne déšť, ojediněle i bouřky, s předpokládanými úhrny srážek převážně 15 až 40 mm. Vlivem předchozího nasycení a těchto srážek se v této oblasti očekává dosažení 1. stupně povodňové aktivity, na menších tocích nelze vyloučit i krátkodobé překročení 2. stupně povodňové aktivity. Situaci na tocích mohou komplikovat popadané stromy v důsledku silného větru, který během noci na neděli a nedělního rána bude zvolna slábnout.

Podrobnosti o časové a územní platnosti najdete na webu ČHMÚ.

Autor: redakce

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář