Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Vláda zavádí v Česku další nová mimořádná opatření proti koronaviru! Do nákupních center počínaje dneškem jen po skupinkách maximálně po dvou lidech

ČESKO – Nová mimořádná zpřísněná opatření Ministerstva zdravotnictví ČR: Již od půlnoci na dnešek byl zakázán provoz posiloven, bazénů, fitness center a dalších podobných středisek. 

V nákupních centrech se dneškem omezuje shromažďování lidí a v okolí bude muset být vypnuta WiFi, tak aby se například mládež neshlukovala na určitých místech obchodních domů. Do velkých nákupních center a prodejen mohou počínaje pátkem Češi vstupovat nově pouze po dvou lidech. Ty by od sebe navzájem měly dodržovat dvoumetrový odstup. Výjimka platí jen pro osoby mladší patnácti let doprovázené dospělou osobou ze společné domácnosti.

Ministerstvo zdravotnictví zastavuje veškerou kulturu či sport  v Česku a od pondělí 12. října omezuje na 14 dní veškeré kulturní a sportovní akce. Výrazně bude omezena i výuku ve školách nebo i setkávání v rodinách. Informoval o tom ministr zdravotnictví Roman Prymula po mimořádném jednání vlády. 

Již od půlnoci na dnešek byl zakázán provoz posiloven, bazénů, fitness center a dalších podobných středisek.

V nákupních centrech se dneškem omezuje shromažďování lidí a v okolí bude muset být vypnuta WiFi, tak aby se například mládež neshlukovala na určitých místech obchodních domů. Do velkých nákupních center a prodejen mohou počínaje pátkem Češi vstupovat nově pouze po skupinkách dvou lidech. Ty by od sebe navzájem měly dodržovat dvoumetrový odstup. Výjimka platí jen pro osoby mladší patnácti let doprovázené dospělou osobou ze společné domácnosti.

Restaurace budou omezeny zavírací dobou, a to pouze do 20.00 hodin. „U jednoho stolu budou moci sedět maximálně 4 lidé.V jídelnách v obchodních centrech pak jen dva lidé,“ říká Roman Prymula.

V nákupních centrech se omezí shromažďování lidí a v okolí bude muset být vypnuta WiFi, tak aby se například mládež neshlukovala na určitých místech obchodních domů.

Druhý stupeň Základních škol se neuzavře ale bude kombinovat prezenční a distanční výuku a budou se třídy po týdnech střídat

Všechny vysoké a střední školy přejdou od pondělí na distanční vzdělávání. Podzimní prázdniny se prodlouží na týden. Režim na mateřských školách a na prvním stupni základních škol zůstává zatím jako doposud včetně školních družin.

„Pokud nezaberou opatření, která chystáme od pátek, je jedinou cestou tzv. lock down,“ varoval ještě začátkem týdne ministr zdravotnictví Roman Prymula.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář