Auto-Moto Doprava Krimi Nezaradené Pardubický Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

OPRAVDU SE STALO: Policisté našli odcizený autobus z Orlickoústecka! Po zloději i nadále pátrají

ORLICKOÚSTECKO – Zloděj se rozbitým oknem dostal za volant a s autobusem je neznámo kde. Celostátní pátrání policisté vyhlásili po odcizeném autobusu hromadné přepravy osob, který ve čtvrtek 10. prosince 2020 v sedm hodin ráno zaparkoval řidič u železniční stanice Ústí nad Orlicí město. Když v půl jedné přišel k místu parkování, autobus tam již nebyl. Na zemi ležely pouze střepy, zřejmě od rozbitého levého okna u řidiče.   

V uzamčeném interiéru dopravního prostředku bylo uloženo osvědčení o registraci vozidla, tachograf a klíče k jeho nastartování, zasunuté ve spínací skříňce.

Škodu, kterou pachatel způsobil, si majitel předběžně vyčíslil na 300 tisíc korun. O spolupráci při pátrání policisté požádali i orgány Polské republiky.

Odcizený autobus byl v pátek 11. prosince 2020 v dopoledních hodinách v Ústí nad Orlicí vypátrán. Po pachateli krádeže stále pátráme. K jeho dopadení by nám mohly pomoci zajištěné stopy na místě odstaveného dopravního prostředku. Autobus kriminalisté posléze předali majiteli.

Autor: por. Mgr. Lenka Vilímková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář