Krimi Policie Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Padesátníci prodávali v Mostě pervitin

MOST – Policisté mosteckého Toxi týmu v rámci akce DEEPER zaměřené na odhalování prodeje a výroby drog zadrželi dva muže kvůli podezření z distribuce pervitinu.

 Na základě provedeného šetření vyšetřovatel obvinil ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 48letého muže z Mostu. Dle kriminalistů měl Mostečan za různé období od roku 2019 do současné doby v Mostě obstarat a následně prodat nejméně ve 28 případech přesně nejištěné množství metamfetaminu několika osobám za různé finanční částky. Drogu měl předávat v Mostě jednak v místě svého bydliště anebo na předem domluveném místě. Trestné činnosti na úseku drog se měl dopustit i přesto, že byl za zločin nedovolené výroby ….. odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 4 let a trest vykonal předloni.

 Policisté u muže v místě bydliště v Mostě na sídlišti Pod Šibeníkem provedli tento měsíc domovní prohlídku a v bytě objevili předměty, u kterých je podezření, že sloužily k výrobě drogy a také sáčky s obsahem 105 g krystalické látky. Provedenou orientační detekcí byla v látce zjištěna přítomnost účinné látky. Ta bude včetně předmětů odeslána na odbor kriminalistické techniky a expertiz k provedení znaleckého zkoumání. Vyšetřovatel po obvinění muže podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání Mostečana a soud v Mostě vazbu uvalil. Za tento zločin může soud obviněnému v případě odsouzení uložit až desetiletý trest odnětí svobody.

Druhým obviněným dealerem v této akci je 53letý muž z obce na Mostecku. I ten měl dle policistů odhalující trestnou činnost na úseku drog prodávat pervitin. Loni měl v Mostě obstarat a prodat nejméně v 6 případech za finanční částku nejméně 18 gramů metamfetaminu. Letos v říjnu byl zastaven při řízení osobního vozidla. Řídil i přesto, že má vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel vydaný rozsudkem okresního soudu. Provedenou prohlídkou byl u muže nalezen sáček s drogou. Policisté zajistili i dvě blíže nezjištěné zbraně, které měl při sobě, a které budou podrobeny balistické expertize. Kromě toho bylo zjištěno, že navíc měl mařit výkon úředního rozhodnutí tím, že měl v říjnu nastoupit výkon trestu odnětí svobody, což neučinil, i když si převzal výzvu k okamžitému nástupu. Vyšetřovatel 53letého  muže obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Usnesení o zahájení stíhání si obviněný převzal už ve věznici, kde je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody pro jiný delikt.

Autor : nprap. Ludmila Světláková

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář