HZS Královehradecký Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Požár haly v Sendražicích likvidovalo jedenáct jednotek z druhého stupně požárního poplachu

SENDRAŽICE – Jedenáct jednotek požární ochrany bylo zalarmováno kvůli ohlášenému požáru haly v obci Sendražice na Královéhradecku. Operační středisko hasičů přijalo hned několik oznámení, protože stoupající kouř z hořící haly byl vidět na velkou vzdálenost.

Už při příjezdu prvních jednotek na místo zásahu bylo zřejmé, že požár je v pokročilé fázi – plameny pohltily celý vnitřek haly a začaly prostupovat střechou ven. Objekt měl ocelovou konstrukci s rozměry asi 50×20 m, uvnitř byly uskladněny mimo jiné také plasty, pneumatiky, motory, oleje, nacházela se zde i svářecí souprava s tlakovými lahvemi. Žárem se navíc začala konstrukce postupně bortit. I z těchto důvodů nebyl možný zásah vnitřkem haly, veškeré hasební práce prováděly jednotky zvenčí. K dispozici byla na místě výšková technika. Aby měly jednotky na místě dostatek hasební látky, bylo zřízeno čerpací stanoviště a voda byla dopravována v cisternách kyvadlově.

Jednotkám hasičů se podařilo požár lokalizovat v 20:24 hodin Následně probíhalo odhalování a dohašování ohnisek. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu v 22:08 hodin, dohled nad požářištěm drží až do pátečních dopoledních hodin místní dobrovolná jednotka ze Sendražic.

FOTOGALERIE…

Na místě události pracoval i vyšetřovatel hasičů spolu s policisty, bylo provedeno základní šetření a podrobnější ohledání požářiště se uskuteční v pátek během dopoledne. Škoda, kterou plameny napáchaly, byla předběžně vyčíslena asi na 15 milionů korun, ale může se ještě změnit. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář