Armáda ČR Auto-Moto Cestování Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Prezident Zeman vzkazuje policistům a vojákům, kteří od zítřka budou kontrolovat uzavřené okresy: BUĎTE NA LIDI PŘÍSNÍ!

ČESKO – Od půlnoci se Česko zavírá na okresy a hranice jednotlivých okresů až na výjimky obyvatelé nebudou moci překročit! Nad dodržováním protiepidemického opatření tak od zítřka, tedy od pondělí 1. března bude dohlížet až 26 tisíc policistů a asi 5 000 vojáků! Prezident republiky Miloš Zeman uzavření okresů uvítal a policistům a vojákům při kontrolách vzkazuje: Buďte na lidi přísní! 

Zeman to dnes vzkázal při televizním rozhovoru na TV Prima. „Chtěl bych, aby ti vojáci na stanovištích byli přísní a chtěl bych jim velice a velice poděkovat i za nasazení, které měli už teď,“ dodal vrchní velitel ozbrojených sil Miloš Zeman, který před časem mluvil s policejním prezidentem a žádal ho o maximálně tvrdé sankce, tedy pokuty a to pro každého, ať je to podnik nebo fyzická osoba, kdo porušuje zákonná opatření.

Jde o časovou lhůtu, tak to lidi moc asi nenaštve,“ řekl Zeman v narážce na chystané uzavření okresů a dodal: „Je to kontrola korunou, jak se kdysi říkávalo ještě za komunistů, to znamená, že  když vám někdo vysolí pořádnou pokutu, tak si to podruhé rozmyslíte,“ naráží  prezident Zeman na případné hříšníky, kteří se budou snažit kontroly případně obalamutit nebo podvést.

Autor: redakce
Zdroj: TV Prima

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář