Armáda ČR Auto-Moto Celní správa Cestování HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

První den opatření v Česku policisté zkontrolovali 53 tisíc aut a do okresů nepustili 1 527 vozidel

ČESKO – Během včerejška, tedy v první den platnosti nařízení o omezení mobility v Česku policisté na asi 500 stanovištích zkontrolovali více než 53 000 vozidel a v 1 527 případech byli nuceni řidičům a osádkám vozidel odepřít vstup do okresu.

Většina cestujících však měla doklady v pořádku a policisté se při kontrolách setkávali především s pochopením a vstřícností.

Dneškem se k policistům na kontrolních stanovištích připojují i vojáci a celníci.  Celkový počet příslušníků ozbrojených složek nasazených ke kontrolám bude kolem 30 tisíc. Policisté vytipovali asi 500 kontrolních stanovišť na frekventovaných míst mezi okresy.

Podle náměstka policejního prezidenta genmjr. Martina Vondráška od druhé poloviny týdne už budou prohřešky sankcionovány. Policie může uložit nejvyšší pokutu 10 tisíc korun na místě a ve správním řízení se pak sankce mohou vyšplhat na 20 tisíc korun.

Autor: redakce
Zdroj:
Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář