Ekologie Finance Kultura Pomáháme Technika Tipy na výlet Turistika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

TIP REDAKCE: Venkovní prostory Botanické zahrady v Teplicích budou návštěvníkům zpřístupněny od úterý 13. dubna. Variabilní výši vstupného si každý návštěvník zvolí sám

TEPLICE – Od úterý 13. dubna se zájemcům opět otevřou venkovní prostory Botanické zahrady v Teplicích. Skleníky ještě budou muset pro návštěvníky zůstat uzavřeny.

Zahrada přitom od úterý zavádí variabilní výši vstupného, jehož výši si každý návštěvník zvolí sám. „Vzhledem k tomu, že může být otevřena jen venkovní expozice, rozhodli jsme po konzultaci se zřizovatelem o tom, že zavedeme až 66% slevu na běžné vstupné. O výši slevy v rozmezí 0 – 66 % si rozhodne každý návštěvník sám. Bude tedy na návštěvníkovi, v jaké výši bude chtít podpořit chod zahrady, která byla od 18. prosince 2020 z důvodu koronavirových opatření uzavřena,“ sdělil ředitel Botanické zahrady Teplice Petr Šíla.

Podle posledního usnesení Vlády ČR může být v areálu maximálně 20 % návštěvníků. Toto omezení návštěvníky nijak neomezí, neboť průměrná denní návštěvnost zahrady je v těchto měsících necelých 100 osob denně a venkovní plocha je dostatečně rozlehlá.

„V rámci našich stálých aktivit na sociálních sítích budeme navíc každý den informovat, co zrovna v zahradě kvete a na co je ideální se přijít podívat“, dodal ředitel zahrady Petr Šíla.

Autor: redakce
Zdroj: Botanická zahrada Teplice

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “TIP REDAKCE: Venkovní prostory Botanické zahrady v Teplicích budou návštěvníkům zpřístupněny od úterý 13. dubna. Variabilní výši vstupného si každý návštěvník zvolí sám

  1. Pingback: primer
  2. Pingback: jarisakti

Napsat komentář