Doprava HZS Jihomoravský Krimi Městská policie Policie Politika Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Mimořádná situace: Několik obcí na Hodonínsku zasáhlo ničivé tornádo! Vichřice převrátila i autobus

HODONÍNSKO – Situace na Hodonínsku, kde se přehnalo ničivé tornádo a poničilo několik obcí, je velmi vážná, hasiči proto vysílají na místo 4 vyprošťovací odřady USAR týmu.

Hasiči vyhlásili zvláštní stupeň poplachu. Zřídili krizový štáb a plánují pomoc odřadů z jiných krajů. „Všechny dostupné jednotky IZS včetně záchranných útvarů a USAR týmů zasahují nebo se přesunují na Hodonínsko, kde několik obcí zasáhlo tornádo,“ říká ministr vnitra Jan Hamáček.

Upřesnění dopravní situace na jihu Moravy: Na dálnici D2 v 50 km směr Brno a Bratislava dálnice stojí oběma směry, jsou popadané sloupy velmi vysokého vedení elektrické energie. Záchranné složky se nemůžou dostat na místo. Kolona vozidel začíná již na 44 km směr Bratislava a směr Brno od 56 km.

V postižených oblastech pomáhají všichni dostupní policisté a sjíždí se i hlídky z nejbližšího okolí a speciální pořádková jednotka. „Prosíme veřejnost, aby do zasažených oblastí nevyjížděla, pokud to není nezbytně nutné,“ dodávají policisté.

Situaci i nadále sledujeme…

Autor: Honza Vraný
Foto: Lucie Synková Štěpníková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář