Armáda ČR Auto-Moto Doprava Finance Jihomoravský Krimi LZS Městská policie Policie Politika Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Policisté kvůli kritické situaci na jihu Moravy přistoupili k nutní uzávěře čtyř obcí pro civilní vozidla: Hodonín, Hrušky, Moravská Nová Ves, Týnec

HODONÍNSKO – S ohledem na situaci aktuálně dochází k nutné uzávěře následujících obcí pro civilní vozidla: Hodonín, Hrušky, Moravská Nová Ves, Týnec.

POZOR! Uzávěra postižených obcí pro civilní vozidla. Na postižená místa prosím nejezděte a dbejte pokynů policistů a hasičů! Na jižní Moravu vysílají pražské jednotky IZS také tři vozy včetně speciálů Golem a Fenix. Situace na místě je opravdu vážná. „Celkově máme nasazeno v tento okamžik 194 jednotek s 267 kusy techniky,“ říkají hasiči.

Obce jsou uzavírány mimo jiné z důvodu úniku plynu na několika místech. „Prosíme rodinné příslušníky místních obyvatel, o kterých víte, že nemají Twitter, abyste jim zprostředkovali maximum možných informací,“ dodávají policisté. V zasažených lokalitách jsou k dispozici policejní krizoví interventi. Jejich dosažitelnost zajistí jakákoliv hlídka Policie ČR.

V postižených oblastech zasahují také záchranné složky z Rakouska.

Ministerstvo dopravy uvolní obratem mimořádné finanční zdroje ze SFDI na opravu obecních a krajských komunikací v postižených oblastech. Stejně tak se okamžitě začnou opravovat silnice I. tříd a železniční cesty.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář