Finance HZS Jihomoravský Krimi Kultura Policie Politika Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Jihomoravský kraj spustil krizovou linku

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Jihomoravský kraj spustil krizovou linku. Nabídku pomoci obcím zasaženým tornádem volejte 800 129 921. Fungovat bude nonstop i o nadcházejícím víkendu.

„Vytipováváme náhradní ubytování. Na místo jsou povolání psychologové. Lidé z úřadu práce pojedou dnes na místo řešit okamžitou finanční pomoc,“ dodává hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Prosíme veřejnost, která má zájem pomoci lidem v postižených obcí na jižní Moravě: NEJEZDĚTE na místo, nechte pracovat hasiče, záchranáře a policisty. V Podivíně zasedá krizový štáb. Zničené a poškozené jsou tisíce domů. !!! Prosíme, nejezděte do postižených oblastí!!! Záchranáři potřebují v těchto chvílích klid na práci. Vaše pomoc bude potřeba v dalších dnech.

„ŘSD a všechny složky IZS celou noc pracovaly, aby odstranily následky večerních bouří a zachovaly bezpečný provoz na dálnicích. Všechny dálnice jsou nyní sjízdné kromě dálnice na D2 na km 50, která je otevřená pouze pro složky IZS. Zde budou problémy odstraněny během dopoledne,“ dodává ministr dopravy Karel Havlíček.

Na dálnici D2 v km 50 probíhají vyprošťovací práce a oprava poškozeného elektrického vedení. V km 50 je uzavřena. Ve směru na Brno se tvoří kolona od km 57. Na dálnici se pohybují záchranné složky a Armáda ČR. Prosíme řidiče nejezděte na dálnici D2! O průjezdnosti silnic I. tříd budeme průběžně informovat.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář