Auto-Moto Doprava Finance Karlovarský Kultura Politika Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ Z DOPRAVY: Řidičům dnes odpoledne začne sloužit pětikilometrový obchvat Lubence na karlovarské dálnici D6

LUBENEC – Ředitelství silnic a dálnic již dnes odpoledne zahajuje zprovoznění dálnice D6 Lubenec – obchvat. Od 14 hodin se tak uskuteční oficiální slavnostní zprovoznění 4,9 km dlouhého obchvatu Lubence na karlovarské dálnici D6.

Účastní se předseda vlády Andrej Babiš, ministr dopravy Karel Havlíček, generální ředitel ŘSD Radek Mátl a zástupci zhotovitelů, kterými jsou stavební firmy Swietelsky a Strabag.

Provádí se na něm už jen kosmetické dokončovací práce, jako je oplocení stavby, terénní práce a lokální upravení krajnic na hlavní trase a na větvích okružních křižovatek.

Stavba D6 Lubenec – obchvat, je jedním z úseků přestavby silnice I/6 na dálnici D6. Odchýlení dopravy od obce Lubenec bude mít velmi pozitivní dopad na obyvatele obce. Zejména vyloučení těžké nákladní dopravy a její převedení na přeložku podstatně zmenší vliv hluku a exhalací na obyvatele a vliv vibrací na okolní objekty.

Více informací o stavbě naleznete v interaktivní mapě ŘSD.

Zdroj: Ministerstvo dopravy ČR

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUÁLNĚ Z DOPRAVY: Řidičům dnes odpoledne začne sloužit pětikilometrový obchvat Lubence na karlovarské dálnici D6

Napsat komentář