Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA: Vláda zpřísnila krizová mimořádná opatření a omezení

ČESKO – Dnešní půlnocí začne v Česku platit nouzový stav, který Vláda v demisi schválila na 30 dní. Potvrdil to premiér Andrej Babiš s tím, že krizová opatření budou účinná od 18.00 hodin od pátku 26.listopadu.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch před okamžikem řekl, že Vláda v demisi zítřkem například zakazuje konání vánočních trhů a konzumace alkoholu na veřejných místech s výjimkou prodeje vánočních stromků a kaprů! Zakazuje se rovněž konzumace potravin a pití v obchodních centrech.

Přítomnost hostů v restauracích a klubech bude možná jen do 22 hodin. Mimořádné patření stanovuje maximální počet účastníků společenských akcí, schůzí a oslav na 100 lidí.

Vláda schválila od půlnoci ze čtvrtka na pátek vyhlášení nouzového stavu na území České republiky!
Od pátku 26. 11. 2021 od 18 hodin:
➡ musí být restaurace uzavřené po 22 hodině,
➡ se ruší konání všech vánočních trhů,
➡ se zakazuje konzumace alkoholu venku,
➡ se zakazuje konzumace potravin v nákupních centrech v tzv. food-courtech,
➡ se maximální počet lidí na hromadných akcích snižuje na 100 osob,
➡ se maximální počet lidí na sportovních a kulturních akcích snižuje na 1 000 osob.

„Epidemiologická situace bohužel není dobrá. Doporučujeme všem, aby se nechali naočkovat proti nemoci Covid-19 – je to totiž jediná cesta, jak z této pandemie ven.“

Povinné očkování některých profesí a věkových skupin je podle premiéra Andreje Babiše nevyhnutelné pro obyvatele od 60 let. Vláda rovněž schválila pracovní povinnost pro zdravotníky ze zařízení, kde se neléčí covid-19. Nebude platit pro praktické lékaře, zubaře a gynekology.

Připravujeme další podrobnosti…

Autor: redakce
Zdroj: Praha.eu

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA: Vláda zpřísnila krizová mimořádná opatření a omezení

  1. Pingback: Devops Services

Comments are closed.