Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

ZPŘÍSNĚNÁ OPATŘENÍ: Od zítřka začne v Česku platit mimořádné krizové opatření!

ČESKO – Ministerstvo zdravotnictví vydalo také krizové opatření, které od zítra nařizuje určitým zdravotnickým profesím povinnost pomoci v nemocnicích, které se starají o pacienty s onemocněním COVID-19.

Omezení se dotkne také hromadných akcí. Na těch společenských se maximální kapacita sníží z 1000 na 100 osob. U akcí jako je divadlo, film, sport bude moci být maximálně 1000 usazených osob. Nebude také možné konzumovat potraviny v obchodních centrech a food courtech.

„Epidemická situace není dobrá, na vládě jsme proto přijali další protiepidemická opatření. Provozovny stravovacích služeb, klubů a kasin bude od zítra možné navštěvovat pouze od 5:00 do 22:00 hodin. Nebude také možné provozovat vánoční trhy a konzumovat alkohol na veřejných místech,“ říká ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Zdroj: Vláda ČR
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz