Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Při střetu dvou osobních aut na Zlínsku zůstal řidič jednoho z havarovaných vozů zaklíněn uvnitř

ZLÍNSKO – Komunikaci z Luhačovic na Petrůvku na Zlínsku uzavřela dopravní nehoda dvou osobních vozidel. Ke střetu došlo poté, co tažené vozidlo Škoda Felicia vjelo při jízdě do kopce do protisměru, kde v danou chvíli dolů jela řidička vozidla Seat. Ta po nárazu sjela se svým autem mimo silnici a skončila v lese.

Řidič vozidla tovární značky VW, který táhl Škodu Felicia vyvázl bez zranění. Řidič zdemolované Škody Felicia zůstal po nárazu ve vozidle zaklíněn. Na pomoc mu přijeli hasiči ze stanic Luhačovice a Slavičín, kteří jej s pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení dostali ven z vraku a předali posádce zdravotnické záchranné služby. Ta muže transportovala do krajské nemocnice ve Zlíně. Řidička vozidla Seat taktéž skončila v péči záchranářů.

FOTOGALERIE…

Po střetu vozidel došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Dále u vozidel odpojili autobaterie a provedli protipožární opatření. Vrak vozidla Škoda Felicia zajistili proti pohybu.

Silnice v době zásahu složek IZS byla obousměrně uzavřena a dopravu po objízdných trasách odkláněli policisté. Ti také šetří příčinu a okolnosti nehody.
Hasiči na závěr provedli úklid vozovky a vrátili se zpět na své stanice.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz