Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Husté sněžení dnes potrápilo řidiče také na jihočeských silnicích

JIHOČESKÝ KRAJ – Celkem u 13 nehod zasahovali v průběhu čtvrtečního rána a dopoledne jihočeští hasiči. Rapidní nárůst počtu nehod zapříčinila bohatá sněhová nadílka.

První nehoda se stala krátce před půl pátou ranní, kdy na železničním přejezdu u obce Cep havaroval kamión. Následky nehody likvidovali profesionální hasiči ze stanice Třeboň společně s jednotkou podnikových hasičů SŽ České Budějovice.

Následovaly nehody osobních aut u Chrobol, části obce Záhoří, u Strakonic, části obce Střela, u Petříkova, části obce Těšínov, v Ledenicích, v Kapetově ulici v Dačicích, v Bavorově, části obce Svinětice, u Nové Vsi (na Českobudějovicku), u Bavorova a v Chelčické ulici ve Vodňanech. U nehod ve Střele a v Ledenicích utrpěla zranění vždy jedna osoba, nehody jsou bez vyproštění.

FOTOGALERIE…

Další kamión havaroval na obtížně sjízdné silnici v Opařanech. Kamión skončil převrácený na boku v příkopu, z proražené nádrže vytékala nafta. Táborská profesionální jednotka nádrže utěsnila a zastavila únik nafty. Na místo byl povolán vyprošťovací automobil.

Vážná nehoda se stala u Nové Vsi nad Lužnicí, kde havaroval také osobní automobil. Z auta bylo nutné zraněnou osobu vyprostit. U nehody spolupracovali profesionální hasiči ze stanice Třeboň a jednotky SDH obcí Suchdol nad Lužnicí a České Velenice.

Velké komplikace způsobil sníh na dálnici D3 ve směru na Prahu, kde v katastru obce Košice došlo ke střetu dvou osobních aut. Zdravotníci ZZS si převzali do své péče dvě zraněné osoby. Policie ČR provoz na dálnici usměrňuje.

Zdroj: HZS Jihočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Husté sněžení dnes potrápilo řidiče také na jihočeských silnicích

Comments are closed.