HZS Jihočeský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Hned dva velké požáry dnes nad ránem zaměstnaly hasiče na Písecku! Hořela stodola a truhlárna

PÍSECKO – Hned dva velké požáry dnes nad ránem likvidovali hasiči píseckého územního odboru. Začalo to požárem stodoly v Topělci a pokračovalo truhlárnou ve Zhoři, kde zásah stále trvá.

1:50 hodin: Požár – Deset minut před druhou hodinou ranní přijali hasiči na tísňovou linku informaci o požáru stodoly v Čížové, části obce Topělec. K požáru operační středisko vyslalo osádky dvou cisteren a automobilového žebříku profesionálních hasičů ze stanice Písek, dále vyjely jednotky SDH obcí Čížová a Písek. Průzkum na místě požáru ukázal, že hoří samostatně stojící stodola, která je požárem zasažena v plném rozsahu. Další budovy stojící v blízkosti požárem nejsou nijak zasaženy ani ohroženy. Hasiči dalším průzkumem zjistili, že uvnitř není žádná osoba. Ihned zahájili hasební práce. Čížovská jednotka zřídila na pokyn velitele zásahu čerpací stanoviště, vodu na požářiště dodávala kyvadlově cisternami. V 2:14 hodin velitel zásahu nahlásil lokalizaci požáru, tedy že požár je pod kontrolou a dále se již nešíří. Okolo půl čtvrté ranní byl požár zlikvidován. Hasiči krov prohlédli termokamerou, aby vyloučili možná skrytá ohniska. Po čtvrté hodině jednotky zásah ukončily a odjely na své základny. Požár způsobil škodu za 300 000,-, příčina vzniku požáru je v šetření.

FOTOGALERIE…

5:16 hodin: Požár – Další požár byl na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje nahlášen v 5:16 hodin. Opět to byl okres Písek, a to obec Zhoř, kde podle oznamovatele na tísňovou linku hořela truhlárna. K požáru vyjeli profesionální hasiči ze stanice Milevsko, poplach byl vyhlášen pro jednotky SDH obcí Chyšky, Milevsko, Hrejkovice, Květuš, Sepekov a Přeborov. Ze stanice profesionálních hasičů Tábor byl vyslán automobilový žebřík. Vzhledem k rozsahu události a počtu vyslaných jednotek byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. V době příjezdu hasičů hořela střecha truhlárny v plném rozsahu. Hasiči prověřili, že uvnitř nikdo není, nemáme hlášené žádné zraněné osoby. Hasební práce se zaměřili především na střechu truhlárny. Zásah hasiči vedli jak vnitřkem budovy, tak z vnějšku z automobilového žebříku. Podařilo se uchránit stroje, které byly uvnitř truhlárny. Požár jednotky dostaly pod kontrolu krátce po půl sedmé ranní. Dohašování nejen krovu bude pokračovat v následujících hodinách. Z písecké stanice byla na požářiště dovezena termokamera pro dohledání všech ohnisek. Všechny jednotky jsou stále na místě. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody předběžně na 800 000,-. Co je příčinou vzniku požáru, je předmětem šetření.

Autor: Vendula Matějů

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “OBRAZEM: Hned dva velké požáry dnes nad ránem zaměstnaly hasiče na Písecku! Hořela stodola a truhlárna

  1. Pingback: DevOps Consulting

Comments are closed.