Krimi Pardubický Pátrání Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME KRIMI: Novorozenec odhozený do kontejneru na pardubickém sídlišti byl v kritickém stavu transportován do nemocnice

PARDUBICE – Dnes kolem čtvrté hodiny ráno byl na linku 158 oznámen nález živého novorozeněte v kontejneru na jednom z pardubických sídlišť.

Dítě bylo dle vyjádření lékaře v kritickém stavu, nicméně díky rychlé a profesionální péči lékaře a zdravotníků záchranné služby a následně i odborné péči lékařů a zdravotníků pardubické nemocnice se ho podařilo zachránit a v tuto chvíli by mělo být ve stabilizovaném stavu.

Když zdravotníci bojovali o život dítěte, policisté s kriminalisty intenzivně pátrali po jeho matce. Nalézt se jim jí podařilo zhruba za tři hodiny od oznámení. Žena byla následně zadržena a nyní s ní probíhají úkony v trestním řízení, stejně jako další úkony v celém případu.

Dnes v ranních hodinách přebírali zdravotníci novorozeneckého oddělení Pardubické nemocnice do péče extrémně podchlazené, jen pár hodin staré miminko v kritickém stavu, které bylo nalezeno v Pardubicích. Díky bleskovému zásahu lékaře zdravotnické záchranné služby, který mimo jiné pracuje také na ARO Pardubické nemocnice, a díky skvělému profesionálnímu přístupu personálu dětského a novorozeneckého oddělení se miminko podařilo zachránit. Jeho stav je nyní stabilizovaný a děťátko je mimo ohrožení života.

Vzhledem k tomu a s ohledem na věk dítěte nebudou kriminalisté v tuto chvíli poskytovat žádné bližší informace. Právní kvalifikace zatím nebyla stanovena.

Případné další informace poskytnou policisté až v pondělí odpoledne.

Autor: mjr. Ing. Markéta Janovská

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz