Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Motorkář v Karviné ležel v potoce v bezvědomí! Do nemocnice ho transportoval vrtulník leteckých záchranářů

KARVINÁ – Zdravotnická záchranná služba zasahovala u vážně zraněného motocyklisty v Karviné. K zásahu vyjela posádka rychlé lékařské pomoci a vzlétl ostravský vrtulník leteckých záchranářů.

Muž středního věku – řidič terénního motocyklu, byl nalezen ležící v potoce v bezvědomí. Prvotní lékařské vyšetření ukazovalo na poranění hlavy a mozku a podchlazení, vyloučit však nebylo možno ani další zranění.

Motorkář se nalézal v přímém ohrožení života. Za pomocí scoop rámu byl přenesen do sanitního vozidla, kde mu posádka zajistila tepelný komfort. Zasahující lékaři museli provést intubaci dýchacích cest a převedení na přístrojem řízenou ventilaci, protože dýchání muže selhávalo. Byly mu podány potřebné léky a zajištěna další opatření v rámci přednemocniční neodkladné péče.

Poté jej letečtí záchranáři přepravili na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “DRAMA: Motorkář v Karviné ležel v potoce v bezvědomí! Do nemocnice ho transportoval vrtulník leteckých záchranářů

Comments are closed.