Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Vážná zranění dvou sražených chodců v Ostravě a na Karvinsku…

OSTRAVSKO / KARVINSKO – Týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly včera odpoledne a večer u dvou vážných dopravních nehod, které se odehrály v Ostravě a na Karvinsku.

Ve čtrnáct hodin přijali operátoři ZZS informaci o střetu automobilu s dítětem v Ostravě Nové Vsi. K zásahu vyjely dvě posádky. Čtrnáctiletá dívka byla při vědomí, utrpěla však závažná poranění v oblasti hlavy, zad a horní končetiny. Záchranáři ji uložili do podtlakové matrace, zajistili krčním límcem a podali léky. Následně byla transportována na urgentní příjem FN Ostrava.

Týmu stejného pracoviště byl předán také dvaačtyřicetiletý muž, jehož srazil automobil v Horním Těrlicku. Okolo projíždějící posádka rychlé zdravotnické pomoci u něj byla několik minut po nehodě. Zprvu se nalézal ve stavu bezvědomí, později byl se záchranáři již v kontaktu. Zasahující lékař letecké záchranné služby zjistil poranění hlavy, horní a dolní končetiny. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl za stálé monitorace základních životních funkcí transportován do nemocnice vrtulníkem.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz