EXTRALIGA HOKEJ Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Verva posiluje ofenzívu. Ulovila útočníka Nicolase Hlavu

LITVÍNOV – Vedení klubu se dohodlo s kladenským útočníkem Nicolasem Hlavou. Odchovanec chomutovského hokeje podepsal na severu Čech roční smlouvu s roční opcí.

„Jsme rádi, že jsme se s Nickem domluvili na jeho příchodu. Je to kluk z regionu, který dokonce bydlí v Litvínově. V Kladně dokazoval, že je kvalitním útočníkem, kterému nechybí důraz a nebojí se chodit do předbrankového prostoru. Věřím, že nám právě v těchto aspektech v nové sezóně pomůže“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Sedmadvacetiletý forvard začínal s hokejem v nedalekém Chomutově. Extraligový debut si prožil v sezóně 2013/2014 v týmu Piráti Chomutov. Větší část své kariéry strávil v Chance lize, kde v týmech Kadaně, Pirátů a Kladna odehrál 295 zápasů s bilancí 75 vstřelených gólů a 104 asistencí.

Svou kariéru restartoval u kladenských Rytířů. V sezóně 2020/2021 vybojoval s Kladnem postup do extraligy, když zazářil 36 kanadskými body (16+20). Na úspěšný ročník navázal i v uplynulé extraligové sezóně. Za Kladno odehrál 60 utkání, připsal si 40 bodů (17 + 23) a Rytířům svými výkony pomohl uhájit extraligovou příslušnost v baráži. „Nick je důrazný útočník, který se nebojí soubojů. V letošní sezóně dokazoval, že byl platný i v přesilových hrách. Má dobrou střelou a dával i hodně gólů. Libí se mi, že je to poctivý dříč, který umí být produktivní,“ říká hlavní trenér Vervy Vladimír Růžička.

Autor: Ondřej Vlk

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz