HZS Krimi Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: U požáru bytu obytného domu v Praze vyhlásili hasiči zvláštní stupeň poplachu

PRAHA – Několik profesionálních a dobrovolných jednotek zasahovalo v ulici Divišovská v Praze 11 u požáru bytu obytného domu. 

Plameny se v době příjezdu první jednotky z bytu v posledním patře rozšířily do obložení střechy. Rozsah požáru byl na ploše asi 50 x 50 metrů a nedařilo se ho dlouho lokalizovat. Během požáru bylo evakuováno několik osob ze zasažených bytů, nikdo z obyvatel domu nebyl zraněn.

S ohledem na počet jednotek byl vyhlášen zvláštní stupeň poplachu. V 17:34 hodin došlo k částečnému střídání zasahujících hasičů. Na místě byly jednotky ze všech deseti stanic pražských profesionálních hasičů, čtyři jednotky profesionálních podnikových hasičů a několik jednotek dobrovolných hasičů. Ze Středočeského kraje byla na místě jednotka z Říčan.

VIDEO: Požár bytu v ulici Divišovská, Praha 11 – Chodov – YouTube

Lokalizace byla ohlášena v 19:36 hodin a během noci se na místě střídaly zasahující jednotky a probíhaly dohašovací a rozebírací práce.

Zdroj: HZS Praha

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz