Auto-Moto Doprava HZS Jihomoravský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO: Šestaosmdesátiletý řidič si spletl odbočku k obchodnímu centru a vjel u Brna do protisměru! Po sto metrech se střetl s protijedoucím automobilem

BRNO – Dnešní ranní špička přinesla pro řidiče směřující do Brna z Tišnovska a Kuřimska nemalé obtíže. Vedle obvyklých zdržení narazili na dvě dopravní nehody. Krátce před devátou hodinou vjel šestaosmdesátiletý řidič osobního automobilu Renault na výpadovce z Brna poblíž obchodní zóny v Hradecké ulici do protisměru. Jeho velmi nebezpečný manévr skončil po asi sto metrech srážkou s osobním automobilem Mini Cooper, který řídila šestapadesátiletá řidička.

Oba šoféři, kteří měli negativní dechovou zkoušku, se při čelním střetu zranili a byli záchranáři převezeni do nemocnice. Viník nehody vyšetřujícím policistům přiznal, že se zmýlil při odbočování do obchodního centra a vjel do protisměru. V končící ranní dopravní špičce byla komunikace několik desítek minut neprůjezdná a tvořily se kolony. Ukázkovou záchranářskou uličku pokazilo několik řidičů, kteří nerespektovali pravidla a ztěžovali tak příjezd zasahujícím složkám IZS. Jejich přestupky se budou zabývat policisté.

O hodinu dříve spěchali dopravní policisté na Kuřimsko. Mezi Čebínem a Kuřimi havarovala celkem čtyři vozidla. Jedenapadesátiletý cizinec předjížděl pomalu jedoucí kolonu vozidel. Protijedoucí řidič kamiónu ve snaze zabránit střetu vjel na krajnici a havaroval do příkopu. Bezohledně jedoucí šofér, který měl v dechu téměř jedno promile, ještě naboural další dva automobily. Havárie se naštěstí obešla bez zranění. V průběhu vyšetřování nehody a vyprošťování havarovaného náklaďáku byla komunikace neprůjezdná.

FOTOGALERIE…

Doprava na objízdné trase přes Moravské Knínice kolabovala. Situace se na místě stabilizovala až kolem poledne.

Autor: por. Bohumil Malášek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz