Jihočeský Krimi Městská policie Pátrání Policie Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Kriminalisté vyšetřují loupež v centru Českých Budějovic! Poznáváte podezřelého muže?

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Českobudějovičtí kriminalisté vyšetřují případ loupeže, ke které došlo v úterý 14. června po půlnoci na Sokolském ostrově poblíž ulice Resslova v Českých Budějovicích. Na stezce pro pěší, zezadu budovy restaurace U Zelené Ratolesti, přistoupil neznámý pachatel k poškozené ženě, chytil ji rukou za vlasy, vyhrožoval jí a odvlekl ji stranou.

Žena měla strach o svůj život.  Potom  jí začal prohledávat tašku, kterou měla přes rameno.  Žena z peněženky, kterou měla v druhé kabelce, vyndala finanční hotovost a předala ji pachateli. Na jeho výzvu mu pak dala i šperky, které měla na sobě. Poté ji muž nechal jít. Způsobil jí škodu ve výši 70 000 korun.

Případem se intenzivně zabývají kriminalisté, kteří se obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při ztotožněný podezřelého muže. Z kamerových záznamů, které mají kriminalisté k dispozici, je patrné že pachatel měl v době spáchání činu na sobě tmavé oblečení. Kriminalisté dále zjistili, že podezřelý před spácháním loupeže vyšel z baru Singer v České ulici spolu se skupinkou mužů. Není vyloučené, že ho tito muži znají. Skupinka pak pokračovala směrem k ulici Hroznova. Podezřelý muž se zastavil v blízkosti odpadkových košů a s muži dále nešel.

Pokud muže či skupinku mužů na zveřejněných záznamech poznáváte nebo máte k případu jakékoliv informace, volejte, prosím, linku 158.  Přihlásit se mohou i sami muži, kteří jsou na fotografiích zveřejněni a svojí výpovědí mohou přinést kriminalistům zásadní informace potřebné k objasnění případu.

Autor: por. Ing. Štěpánka Schwarzová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Kriminalisté vyšetřují loupež v centru Českých Budějovic! Poznáváte podezřelého muže?

Comments are closed.