Krimi Městská policie Pátrání Policie Pomáháme Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

KRIMI: Cyklista snědé pleti zaútočil v Praze pěstmi na „pejskaře“ na přechodu pro chodce! Teď ho hledá policie

PRAHA  – Otevřenou zlomeninou čelisti skončil konflikt z poloviny července, při kterém cyklista napadl muže venčícího psa. Incident se stal u přechodu pro chodce na Hornoměcholupské ulici v Praze 10, kde poškozený venčil psa.

Cyklista, který jel po chodníku, nejprve začal s kolem najíždět na psa a požadoval, ať mu uhnou z cesty, na což mu pejskař opáčil, že se po chodníku na kole jezdit nemá.

To kolaře zřejmě rozzuřilo, z kola sesednul a muže udeřil dvakrát pěstí do obličeje. Následně z místa, kde byl ještě s ženou a asi šestiletou dívkou, které byly také na kole, odjeli.

Zraněný muž musel vyhledat lékařskou pomoc a podstoupit operaci, jelikož měl po úderech otevřenou zlomeninu čelisti.

Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a těžké ublížení na zdraví, za což pachateli hrozí až deset let odnětí svobody.

V této souvislosti policisté hledají muže snědé pleti, který byl vysoký asi 185 cm, byl mohutné postavy a mluvil česky. Na sobě měl šedé tílko a tmavé kraťasy. Horské kolo, na kterém jel, bylo staršího data výroby žlutooranžové žíhané barvy (pravděpodobně stříkané podomácku sprejem).

Jestliže ho na identikitu někdo poznává, ať se ozve na linku 158.

Zdroj: Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz