Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DALŠÍ ÚRAZY HASIČŮ: Při nehodě hasičské cisterny a čtyřkolky se v Národním parku České Švýcarsko zranili dva hasiči

HŘENSKO – Při nehodě hasičské cisterny a čtyřkolky se v Národním parku České Švýcarska zranili dva hasiči. Počet zraněných hasičů při likvidaci rozsáhlého požáru v okolí Hřenska stoupl na osm.

Dnes ráno byl při zásahu na stráni nad Hřenskem zraněn jeden z profesionálních hasičů, úraz se stal v lesním porostu při pádu stromu. Hasič, který se následně zřítil ze skály, byl transportován v podvěsu pod vrtulníkem letecké záchranné služby na bezpečné místo, pak s ním odletěl do nemocnice.

U jednoho z hasičů došlo k alergické reakci po bodnutí hmyzem a u druhého k poranění kolene. Od minulé neděle, kdy ve Hřensku poblíž Pravčické brány vypukl mohutný požár bylo zatím ošetřeno 35 hasičů z toho 8 jen za dnešní den. Ve většině případů šlo o oděrky a drobnější zranění dolních končetin.

Od středy 27. července působí v Hřensku velkokapacitní speciální vozidlo GOLEM pro řešení mimořádných událostí ze ZZS Hlavního města Prahy. Speciální vozidlo bylo zajištěno pro zvýšení komfortu zasahujícím hasičům, kteří již několikátý den bojují s ohněm. Hasiči tak mají možnost využít klimatizovaných prostor pro odpočinek. K dispozici je zde především kyslíková i tekutinová terapie. Speciální mobilní ošetřovna v zázemí tohoto vozidla je připravena poskytnout zdravotní péči v případě zranění nebo zdravotních potíží.

Speciální velkokapacitní vozidlo GOLEM je v České republice a na světě zatím jediné a již několikrát pomohlo kolegům v několika krajích při řešení  mimořádných událostí a katastrof.

Zdroj: HZS Ústeckého kraje
a ZZSHMP

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “DALŠÍ ÚRAZY HASIČŮ: Při nehodě hasičské cisterny a čtyřkolky se v Národním parku České Švýcarsko zranili dva hasiči

Comments are closed.