Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Plzeňský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Bezmotorový letoun se střetl na Rokycansku s osobním automobilem! Pilot nehodu nepřežil

ROKYCANSKO – Ke kuriózní tragické nehodě včera v odpoledne vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR včetně jednotky z požární stanice Rokycany mezi městem Rokycany a obcí Osek silnice č232 v úrovni letiště Rokycany – Nové Město. Střetlo se tam totiž osobní auto s letounem!

Ještě před příjezdem jednotky hasičů zdravotnická záchranná služba hlásila, že se jedná o střet bezmotorového letadla s vozidlem a na místě je jedna těžce zraněná osoba (pilot letadla).

FOTOGALERIE…

Přes veškerou snahu záchranářů ale lékař vyhodnotil u muže velmi těžká zranění neslučitelná se životem. Posádka z osobního automobilu byla složena ze dvou dospělých a dvou dětí, kteří ale neutrpěli žádná zranění.

Letadlo nabouralo do zadní části auta. Silnice po dobu zásahu a následnému šetření nehody byla uzavřená a na místo události byl povolán odborník z ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Letadlo po šetření bylo rozebráno a odvezeno na letiště Rokycany. Naše jednotka uklidila komunikaci, aby mohl být znovu obnoven provoz.

Zdroj: HZS Plzeňského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz