Jihočeský Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Muže, který v Písku střílel z okna domu ze vzduchovky a zranil chodce, zadrželi po násilném vstupu do bytu policisté ze zásahové jednotky

Písek – Muže, který v Písku střílel na ulici ze vzduchovky a zranil chodce, zadrželi po násilném vstupu do bytu policisté ze zásahové jednotky.

Písečtí policisté i kriminalisté řešili v pátek večer případ střelby z okna domu na Tyršově ulici. Kolem půl jedenácté vyšla několikrát střelba z ona bytu na ulici, a dokonce zasáhla procházejícího chodce do nohy. Naštěstí utrpěl jen drobné poranění, jak se později ukázalo, podezřelý střílel ze vzduchové pušky.

Na místo činu vyjížděli po oznámení nebezpečné situace policisté, kriminalisté a také skupina policistů jihočeské zásahové jednotky.

Policisté ze zásahové jednotky provedli zadržení pachatele, kterému předcházel násilný vstup do bytu, odkud střelba vycházela. Po marných zákonných výzvách policisté dveře vyrazili a za použití donucovacích prostředků podezřelého spoutali. Během zákroku v bytě odhalili také ženu, na kterou soud vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Ani žena nereagovala za výzvy, skončila s pouty na rukou a policisté ji eskortovali do věznice, kam patří.

Případ řeší písečtí kriminalisté pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, střelec si vyslechl sdělení podezření a kriminalisté vše zpracovávají ve zkráceném přípravném trestním řízení. Do dvou týdnů by se měl dostat před soud.

Autor: por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz