Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

Při střetu dvou osobních aut na Kroměřížsku skončilo jedno z havarovaných vozidel na boku

KROMĚŘÍŽSKO – Dnes v 7.39 hodin přijali hasiči oznámení o střetu dvou osobních vozidel na silnici mezi obcemi Skaštice a Břest na Kroměřížsku. Po střetu obě auta skončila mimo silnici. Jedno z nich bylo na boku!

Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči ze stanice Kroměříž. V době jejich příjezdu leželo vozidlo Peugeot, ve kterém jely dvě ženy, v poli na boku. Obě byly z auta venku. Zranění utrpěla řidička.

Ve druhém automobilu tovární značky Škoda Octavia cestovali dva muži. Po nárazů zůstal uvnitř vozu zaklíněn řidič. Hasiči vozidlo zajistili proti pohybu, neboť se nacházelo v mírném svahu na okraji pole hned vedle silnice. Poté hasiči s využitím hydraulického vyprošťovacího zařízení a rozpěr vytvořili uvnitř zdeformovaného vozu prostor k vytažení zraněného muže. Toho následně předali posádce zdravotnické záchranné služby. Druhý cestující zranění neutrpěl.

FOTOGALERIE…

Dále hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Na závěr asistovali při nakládání vraků aut na odtahové vozy a poté uklidili oba jízdní pruhy, na kterých se nacházelo velké množství střepů a úlomků. V době zásahu složek IZS byla komunikace obousměrně uzavřena.

Okolnosti nehody i nadále vyšetřují dopravní policisté.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz