HZS Krimi Mateřská škola Policie Sbor dobrovolných hasičů Školní okénko Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

Požár světla kuchyně mateřské školky Trnava na Zlínsku si vyžádal evakuaci dětí i zaměstnanců školky…

ZLÍNSKO – Ostrý poplach si dnes vyzkoušelo celkem 18 dětí a 9 zaměstnanců z Mateřské školy Trnava na Zlínsku, kteří se krátce před polednem museli evakuovat z budovy školky. Důvodem rychlého odchodu byl požár světla v prostoru kuchyně a následného zakouření nejen této místnosti. Naštěstí se nikomu nic nestalo a všichni evakuaci zvládli na jedničku.

Dětem tak dnešní pobyt ve školce skončil po obědě, což velmi ocenily a s velkým zážitkem odešly dříve domů.

Ihned po oznámení požáru na pomoc vyjeli profesionální hasiči ze stanice Zlín a dobrovolné jednotky z Trnavy a Slušovic. Po jejich příjezdu všichni vzorně čekali venku v bezpečí a světlo již nehořelo. Hasiči místo požáru zkontrolovali a s přetlakovou ventilací odvětrali budovu školky. Taktéž provedli kontrolu bytu nad kuchyní.

Požár zničil nejen světlo, ale i vybavení kuchyně. Proto byl na místo povolán vyšetřovatel hasičů. Ten šetřením zjistil, že k požáru došlo díky technické závadě na světle a vzniklou škodu předběžně vyčíslil na 25 tisíc korun.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz