HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Záchranáři v Opavě a na Karvinsku zasahovali u dalších osob intoxikovaných nebezpečným oxidem uhelnatým!

OPAVA / KARVINSKO – Posádky záchranářů Moravskoslezského kraje zasahovaly v neděli večer, u dalších dvou případů, kdy došlo k otravě nebezpečným oxidem uhelnatým. Během hodiny zasahovali záchranáři nejprve v Opavě a poté na Karvinsku.

Krátce po jednadvacáté hodině vyjížděl tým RZP v Opavě ke kolapsu pětačtyřicetileté ženy. V bytě s plynovým kotlem došlo při pobytu v koupelně k poruše vědomí. S posádkou již postižená komunikovala, v prostorách však, i po jejich větrání, záchranáři naměřili vysokou hladinu oxidu uhelnatého. Obtíže pacientky i přítomného dvanáctiletého chlapce rovněž svědčily pro jejich otravu tímto plynem. Pacientům byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče a záchranáři je poté předali na interní, resp. dětské ambulanci opavské Slezské nemocnice.

Lékařská posádka ze základny v Karviné v deset hodin původně vyjížděla k nahlášenému bezvědomí u čtyřicetiletého muže v Českém Těšíně. Po vstupu do obytných prostor bytu však ihned začalo alarmovat čidlo, detekující přítomnost CO. Pacient byl okamžitě vynesen do bezpečí, záchranáři mu podali kyslík a zajistili další péči. Jeho stav se zlepšil a nabyl vědomí. Posádka ZZS jej předala do další léčby na urgentním příjmu karvinské nemocnice.

V průběhu týdne tak záchranáři ZZS MSK zasahovali již u čtyř otrav nebezpečným oxidem uhelnatým v kraji.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “DRAMA: Záchranáři v Opavě a na Karvinsku zasahovali u dalších osob intoxikovaných nebezpečným oxidem uhelnatým!

Comments are closed.