Auto-Moto Doprava HZS Královehradecký Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUÁLNĚ: Na 70 kilometru dálnice D11 u Chýše ve směru od Hradce Králové na Prahu se střetlo nákladní vozidlo s osobním autem

KRÁLOVÉHRADECKO – Na 70 kilometru dálnice D11 u Chýše ve směru od Hradce Králové na Prahu zasahují složky Integrovaného záchranného systému ČR včetně vrtulníku leteckých záchranářů u střetu nákladního automobilu s osobním vozem.

Obě havarovaná auta skončila mimo dálnici. Nákladní vozidlo se následně převrátilo na bok. Jeho řidič byl s vážným zraněním následně transportován do nemocnice vrtulníkem leteckých záchranářů.

FOTOGALERIE…

K události na dálnici D11 vyjíždělo v pátek dopoledne hned několik jednotek hasičů. Podle původního oznámení mělo dojít na 70. kilometru u Chýště ve směru z Hradce Králové do Prahy k nehodě nákladního a osobního vozidla s tím, že z obou aut bude nutné posádky vyprostit. Při příjezdu hasičů byla obě vozidla mimo dálnici, osobní stálo v příkopu na kolech, nákladní prorazilo plot a bylo převrácené na bok. V osobáku nebyl nikdo zraněn, zraněného řidiče z nákladního vozidla měla ve své péči zdravotnická záchranná služba. Vyproštění nakonec nebylo nutné. Jednotky hasičů zabezpečily místo události, pomáhaly zdravotníkům při ošetřování a transportu pacienta do vrtulníku LZS.
Z osobního vozidla uniklo menší množství motorového oleje, které jsme zasypali sorpčním materiálem. Vyproštění nákladního automobilu zabezpečí specializovaná firma. Provoz na dálnici byl po dobu záchranných a likvidačních prací omezen. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Nový Bydžov, Hradec Králové – Pražská a centrální stanice Hradec Králové a JSDH Chlumec nad Cidlinou. Okolnosti dopravní nehody zjišťuje Policie ČR.

V místě nehody projedete levým pruhem se zvýšenou opatrností. Provoz na dálnici D11 ve směru na Prahu byl jedním jízdním pruhem obnoven, nehodu i nadále vyšetřuje policie.

Žádáme řidiče, kteří tímto úsekem po 9. hodině ráno projížděli a mohli by přispět svým svědectvím k objasnění nehody, aby se ozvali pardubickým kriminalistům na tel.: 974 566 486 nebo na linku 158.

Na místě došlo ke srážce Mercedesu s NA Iveco. Ve vozidlech cestovali pouze řidiči. Oba byli zraněni, řidič nákladního vozidla (1963) byl do nemocnice transportován letecky, druhý řidič (1968) vozidlem RZS.

Okolnosti a příčiny této dopravní nehody i nadále vyšetřují policisté.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz