Krimi Pátrání Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

KRIMI: Krajští kriminalisté ukončili vyšetřování loňské květnové vraždy novorozence v Kroměříži! Případ vyšetřovatel odložil, neboť se nepodařilo nalézt plod dítěte

KROMĚŘÍŽ – Krajští kriminalisté ukončili vyšetřování loňské květnové vraždy novorozence v Kroměříži. Vyšetřovatel případ odložil, neboť se nepodařilo nalézt plod dítěte a nebyly tak naplněny znaky trestného činu. V souvislosti s tímto činem policisté tehdy omezili na svobodě dvě podezřelé osoby. 

V předešlých dnech ukončili krajští kriminalisté vyšetřování loňské květnové vraždy novorozence v Kroměříži. „Vyšetřovatel případ odložil podle §159a odst. 1 trestního řádu, neboť se nepodařilo nalézt plod dítěte a nebyly tak naplněny znaky trestného činu. Rovněž se nezjistilo, zda se dítě narodilo živé nebo mrtvé,“ uvedla mluvčí zlínských policistů mjr. Mgr. Simona Kyšnerová.

Loni 12. května policistům oznámil jeden z lékařů kroměřížské nemocnice, že se k nim dostala pacientka po právě prodělaném porodu, která u sebe neměla dítě. Žena krátce po ošetření z nemocnice na svou žádost odešla.

Ihned po oznámení policisté po rodičce začali pátrat. Čtyřiadvacetiletou ženu i jejího druha následně omezili na osobní svobodě. Případ si převzali krajští kriminalisté, kteří několik hodin čerstvě narozené dítě hledali. Prohledávali okolí domu, kontejnery i kanalizaci. V bytě ženy policisté ve večerních hodinách provedli domovní prohlídku. Novorozeně se jim však najít nepodařilo.

Skutek prověřovali jako závažný trestný čin vraždy.

Autor: redakce
a mjr. Mgr. Simona Kyšnerová
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “KRIMI: Krajští kriminalisté ukončili vyšetřování loňské květnové vraždy novorozence v Kroměříži! Případ vyšetřovatel odložil, neboť se nepodařilo nalézt plod dítěte

  1. Pingback: blote tieten

Comments are closed.