dobrovolní hasiči HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

Od požáru přístřešku se dřevem se plameny rozšířily i na střechu domu ve Zlíně v místní části Jaroslavice! Požár likvidují čtyři hasičské jednotky

ZLÍNSKO – Ve Zlíně v místní části Jaroslavice v ulici U potoka hořel dnes necelou hodinu po půlnoci rodinný dům. Svědek hasičům v 0.53 hodin sdělil, že vidí plameny kolem domu.
Operační důstojník hasičů vyhlásil 4 jednotkám požární poplach. Průzkumem hasiči zjistili, že hoří přístřešek, pod kterým bylo uskladněno dřevo, a od něj se požár rozšířil na střechu domu. Za asistence Policie České republiky hasiči provedli násilný vstup do domu, aby prověřili zdravotní stav obyvatel domu. Zjistili ale, že v domě žádné osoby nejsou.
FOTOGALERIE…
Hasební práce hasiči prováděli v dýchacích přístrojích se 4 proudy vody. K hašení podkroví využili i speciální hasicí zařízení CCS COBRA. Po lokalizaci požáru s termokamerou kontrolovali teploty stavebních konstrukcí a hledali skrytá ohniska hoření, která jsme po odkrytí podhledů či střešního pláště dohašovali.
Vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s policií rozhodl, že ohledání místa požáru bude provedeno dnes v dopoledních hodinách. Výše škody a příčina vzniku požáru tak prozatím nebyly určeny.
Na místě zůstává na dohlídku hlídka policie a jednotka SDH Statutárního města Zlín-Prštné.
Zdroj: HZS Zlínského
(RŽ)
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz