Krimi Plzeňský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Krajský TOXI tým zaznamenal na Plzeňsku další mimořádný úspěch


PLZEŇSKÝ KRAJ – Společně s domažlickými specialisty po linii TOXI nalezli čtyři pěstírny konopí, zajistili 1 200 rostlin a zajistili finanční hotovost, vozidla a samopal. 

Krajští kriminalisté TOXI týmu v těsné spolupráci s domažlickými specialisty po linii TOXI zaznamenali další mimořádný úspěch na úseku potírání drogové kriminality. Od loňského roku měli rozpracovaný náročný případ napříč třemi okresy (Domažlice, Klatovy, Plzeň – jih), který díky dlouhodobé intenzivní práci dovedli v těchto dnech do zdárného konce.

Nalezli čtyři indoor pěstírny konopí, ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadrželi čtyři osoby, provedli sedm domovních prohlídek a deset prohlídek jiných prostor. Při prohlídkách bylo zajištěno 1 200 rostlin konopí, 300 tisíc korun v hotovosti, kriminalisté také zajistili šest motorových vozidel, jeden motocykl, tři nákladní vozy komponentů a nelegálně držený samopal se stovkami nábojů.

Tři muže ve věku 47 let, 43 let a 41 let (cizinec) a ženu cizinku ve věku 41 let kriminalisté obvinili ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy formou spolupachatelství. Kriminalisté podali státnímu zástupci se spisovým materiálem podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Soudce návrh státního zástupce akceptoval, a tak jsou obvinění stíhání vazebně.

Autor: por. Mgr. Dagmar Brožová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz