Krimi Nezaradené Policie Složky IZS Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Rotvajler utekl ze zahrady u domu a u parčíku před Domem dětí a mládeže v Bílině napadl mladou ženu a rozsápal jejího pejska! Ten útok nepřežil…


BÍLINA – O čtyřnohého miláčka, rodinného příslušníka, přišla Nikol Krocová z Bíliny, kterou v polovině března při venčení svého pejska napadl u parčíku před bílinským Domem dětí a mládeže rotvajler, který utekl z nezabezpečeného oplocení zahrady u domu na ulici. Rozzuřený pes zaútočil na mladou ženu i jejího psíka, kterého doslova rozsápal!

Redakce agentury JV press.cz kontaktovala napadenou ženu. Nikol Krocová souhlasila a popsala hrůzné okamžiky, které ani po několika týdnech bohužel nemůže vytěsnit ze své hlavy! Pořád má před očima poslední okamžiky života svého pejska… Jeho ztráta je totiž stále bolestivá. Z útoku rozzuřeného rotvajlera si ale i ona odnesla zranění. K incidentu přitom došlo nedaleko Domu dětí a mládeže v Bílině, kde jsou i malé děti. Rozzuřený rotvajler ženu napadl na chodníku kudy chodí matky s kočárky a jen o pár desítek metrů dál se nachází dům s pečovatelskou službou.

„Pes mohl klidně zaútočit na malé dítě, které by venčilo svého pejska nebo nějakého seniora! Nechci ani domyslet jak by útok dopadl, kdyby se takový pes vrhl na malé dítě,“ klade si otázku Nikol Krocová. Její otec k incidentu uvedl, že lidé by neměli chovat taková zvířata, na která očividně nestačí a psa, který zaútočil na jeho dceru a rozsápal jejího psa, by nechal bez milosti utratit a jeho majitele by postavil před soud!

VIDEOREPORTÁŽ…

Videoreportáž připravil Honza Vraný / JV press.cz

Podle vyjádření bílinských policistů totiž rodinný příslušník majitele rotvajlera, nedostatečně zabezpečil oplocení zahrady u domu, kde pes žil a ten utekl na ulici. Zde pak napadl nejprve jiného psa, kdy jeho majitelka ve snaze ho ochránit, vzala svého psa do náruče. Přitom jí rotvajler napadl také a způsobil jí zranění horních končetin s delší dobou léčení.

Napadený pejsek bohužel vážným zraněním podlehl. „Muži, který nedostatečně zabezpečil pozemek, kde útočící pes přebýval, bylo nyní sděleno podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala k incidentu mluvčí teplické policie por. Bc .Ilona Gazdošová.

Případ by měl být varováním pro majitele psů, že za své psí mazlíčky nesou zodpovědnost a je jejich povinností je mít řádně zabezpečené. Je potřeba se též řídit vyhláškami obcí, kde je ukotven pohyb psů na veřejném prostranství obcí. 

Autor: Honza Vraný
Zdroj: Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz