Kultura kulturní akce Pozvánka společenská akce Technika tip redakce Tipy na výlet Turistika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

POZVÁNKA: Právě dnes startuje 21. ročník dvoudenní výstavy VINAŘSKÉ LITOMĚŘICE 2022


LITOMĚŘICE – Začíná dvoudenní celostátní výstava Vinařské Litoměřice, která patří k nejprestižnějším výstavám vín v celé České republice. Jde tak o prodejní výstavu s ochutnávkami vín na stáncích jednotlivých vinařů. Ten letošní 21. ročník VINAŘSKÉ LITOMĚŘICE se uskuteční právě dnes a zítra, tedy ve dnech 21. a 22. dubna 2023.

Vinařské Litoměřice jsou jednou z největších výstav s vinařskou tématikou na území ČR. Výstavy se účastní několik desítek vinařů především z Čech a Moravy, ale i ze zahraničí, kteří se představují při degustacích na svých výstavních stáncích.

Také letos celou akci pořádá ORTOPEDICKÉ CENTRUM s.r.o.

Výstavy se každoročně tradičně zúčastní několik desítek vystavovatelů. Výstava má totiž celostátní ohlas a zaujala řadu vinařů i ze zahraničí.

V letošním roce se koná 21. ročník soutěžní výstavy vín Vinařské Litoměřice. Výstava proběhne od pátku 21. 4. do soboty 22. 4. v prostorách Hradu Litoměřice a Kulturního a konferenčního centra LitoměřiceVýstavě předchází soutěž, která proběhne ve dnech 4.-5. 4. v hotelu Koliba. 

Po oba dny hraje cimbálová muzika Slovácko. Vstupné je 150 korun.

Organizátorem výstavy je tradičně společnost ORTOPEDICKÉ CENTRUM s.r.o. ve spolupráci s městem Litoměřice, Městskými kulturními zařízeními v Litoměřicích a Cechem českých vinařů.

Championem 21. ročníku soutěže Vinařské Litoměřice se stalo Rulandské Bílé z Vinařství Volařík.

Pořadatelem výstavy a soutěže vinařské Litoměřice je ORTOPEDICKÉ CENTRUM s.r.o. pod vedením Pavla Kacerovského a jeho týmu.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz