Auto-Moto Cestování Doprava drážní hasiči HZS kolejiště Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika vlak Z domova Zajímavosti Zdravotnictví železniční trať Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

AKTUÁLNĚ: V Holešově na Kroměřížsku se na železničním přejezdu střetlo nákladní auto s vlakem! Kamion skončil na boku


KROMĚŘÍŽSKO – Střet nákladního auta a osobního vlaku zastavil krátce po sedmé hodině ranní železniční provoz v Holešově v místní části Dobrotice na Kroměřížsku. Vlak po nárazu částečně vykolejil. Na místo byly vyslány všechny složky IZS.

Postupně k nehodě přijelo pět jednotek hasičů a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Hasiči průzkumem zjistili, že ve vlaku cestovalo okolo 50 cestujících. Z toho předběžně byl jeden s těžším zraněním a osm s lehčím. Velitel zásahu si na místo povolal evakuační autobus ze stanice ze Zlína. Do něj přestoupili nezranění cestující a autobus je dopravil na jinou vlakovou stanici.

Po nárazu došlo u nákladního auta k většímu úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem a zamezili dalšímu úniku. Vykolejenou vlakovou soupravu zajistili proti dalšímu pohybu.

Na místo nehody se dostavili drážní hasiči z Přerova, kteří si převzali velení. Jednotky hasičů ze Zlínského kraje se tak začaly vracet zpět na své základny.

Vzhledem k vážné situaci na místě nehody lze předpokládat, že omezení vlakového provozu bude trvat několik hodin.

🚒 Zasahující jednotky:
HS Holešov
HS Bystřice pod Hostýnem
CHS Kroměříž
CHS Zlín
JSDHO Holešov

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz