dobrovolní hasiči HZS Krimi Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

U požáru garáže v obci Zděchov na Vsetínsku zasahovalo šest hasičských jednotek


VSETÍNSKO – Celkem šest jednotek hasičů vyjelo včera po jedenácté hodině odpolední k hlášenému požáru garáže v obci Zděchov na Vsetínsku.

Na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár garáže, ve které byly umístěny propanbutanové lahve. Hasiči nasadili celkem čtyři útočné proudy a požár se jim podařilo dostat pod kontrolu asi po třiceti minutách, kdy byla ohlášena lokalizace požáru. Na místo se dostavil územní řídící důstojník, který převzal velení. Zraněný majitel, který utrpěl popáleniny, byl v péči posádky ZZS. Ta jej po ošetření transportovala do nemocnice. Z garáže hasiči vynesli tři propanbutanové lahve. Rovněž se jim podařilo zachránit před plameny dvě domácí zvířata konkrétně slepice. Po likvidaci požáru jednotky postupně odjížděly a zůstal na místě události územní řídící důstojník s vyšetřovatelem požárů. Po prošetření předali místo události majitelce a JSDH Zděchov a Hovězí, kteří zůstali jako dohled.

Zasahující jednotky: HZS stanice Vsetín, JSDH – Zděchov, Hovězí, Nový Hrozenkov, Karolinka a Halenkov.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(DM)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz