hudba Karlovarský Kultura kulturní akce Pomáháme společenská akce Technika tip redakce Tipy na výlet Turistika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Začíná 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary


KARLOVY VARY – Dneškem začíná letošní 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Festival každoročně představuje kolem dvou stovek filmů z celého světa. Letošní 57. ročník nabízí tři programové sekce.

V pořadí 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se uskuteční od pátku 30. června do soboty 8. července 2023. Slavnostní zahájení festivalu se odehraje již tradičně ve velkém sálu hotelu Thermal.

Hostem letošního ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary bude herec a režisér, držitel Oscara a dvou Zlatých glóbů Russell Crowe. Při této příležitosti převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary převezme na slavnostním zakončení 57. ročníku karlovarského festivalu herečka Daniela Kolářová. Karlovarský festival uvede jako poctu Daniele Kolářové film Kulový blesk.

Setkání s filmovými a televizními tvůrci, taneční i jiné lekce pro děti nebo kávu po celý den má na programu Dům České televize, který se slavnostně otevře v 15:00. Ti nejmenší se každý večer mohou těšit na Večerníček, páteční program navíc v 19:30 okoření písničkář Karel Plíhal.

Vrcholem pátečního programu je ale slavnostní zahájení 57. ročníku KVIFF. Už v 16:00 přivítají z červeného koberce publikum první hvězdní hosté. Dorazí i oscarový „gladiátor“ Russell Crowe, chybět nebude ani švédská herečka a držitelka Oscara Alicia Vikander, která posléze uvede svůj film Královnin gambit. Díky online přenosu na KVIFF.TV můžete galavečer i červený koberec sledovat z pohodlí domova. Tam také uvidíte zbrusu novou festivalovou znělku s Johnnym Deppem v hlavní roli. 

První festivalový večer bude patřit hudbě. V 19:00 publikum před hotelem Thermal roztančí Morcheeba, v Mattoni Life Baru poté vystoupí Vojtěch Dyk & D.Y.K. a DJ Kewu. Večer před Thermalem uzavře od 22:45 Russell Crowe se svou kapelou Indoor Garden Party. Koncertové finále završí slavnostní ohňostroj. 

Celý doprovodný program najdete zde.

Zdroj: kviff.com



Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz