Krimi Městská policie Pardubický Policie senioři Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Agresivní senior v pardubické nemocnici napadal zdravotní sestru! Zasáhnout museli strážníci


PARDUBICE – „Agresivní muž napadá zdravotní sestru v Pardubické nemocnici.“ Tak znělo oznámení, které přijala linka 156 pardubických strážníků krátce po úterní třinácté hodině. Vyslaná hlídka na místo dorazila téměř okamžitě a nalezla 76letého muže v doprovodu ošetřovatelky.

Ta strážníky vpravila do situace. Šlo o klienta domu pro seniory, se kterým obchází potřebná vyšetření. Seniorovi přestaly působit léky, které užívá na svůj duševní stav a ten se rázem změnil k horšímu.

Z toho důvodu začal být muž zmatený, neklidný a chtěl nemocnici opustit a došlo mezi ním a ošetřovatelkou k roztržce, při které ženě hrozil pěstí. Strážníci situaci uklidnili a doprovodili dvojici zpět na oddělení. Bohužel i poté zůstával senior agresivní. Strážníci proto k urychlení celé situace raději doprovodili ošetřovatelku i s klientem služebním vozidlem zpět do pobytového zařízení, kde mohlo být o muže postaráno.

Zdroj: Městská policie Pardubice
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz