dobrovolní hasiči HZS Jihočeský Krimi Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

OBRAZEM: V Ledenicích na Českobudějovicku hořela hala a sklad s nářadím a zahradní technikou


LEDENICE – Jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů zasahovaly v Ledenicích na Českobudějovicku u rozsáhlého požáru haly a skladů s nářadím a zahradní technikou.

Po deváté hodině večer byl nahlášen požár v objektu firmy s dílenskou a zahradní technikou u Ledenic na Českobudějovicku. Na místo vyslal operační důstojník tři profesionální jednotky ze stanic Suché Vrbné, České Budějovice a Trhové Sviny a dobrovolné jednotky z Borovan, Ledenic, Trhových Svinů, Lišova, Jílovic, Radostic, Zborova a Ohrazení.

Na místě hořely 2 haly o rozměrech zhruba 30 x 30 metrů, kde byla uskladněna zahradní technika a dílna. Byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 23:20 hodin. Celou noc probíhaly další hasební práce na dohašení ohnisek uvnitř objektů.

K sedmé hodině ranní byl snížen stupeň požárního poplachu ze druhého na první a jednotky v redukovaném počtu stále na místě zasahují.

Celkem na místě zasahovalo 15 cisteren a jedna automobilová plošina. Požár způsobil škodu za 25 milionů korun, hasičům se podařilo zásahem uchránit majetek v hodnotě 10 milionů korun. Příčina je předmětem šetření. Celý zásah se obešel bez zranění. Podle hasičů plameny zasáhly plochu 1100 metrů čtverečních.

FOTOGALERIE…

Odkaz na Videa https://bit.ly/LedenicePozar

Zdroj: HZS Jihočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz