HZS Krimi Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO KRIMI: Záchrana tonoucího v Děčíně! Muž v řece byl na pokraji svých sil, policista se pro něj vydal do řeky…


DĚČÍN – Policisté z oddělení hlídkové služby Děčín  v sobotu krátce před  23. hodinou vyjeli do Děčína 3, na nábřeží poblíž ulice Polabí, k oznámení na tísňovou linku 158 o tonoucím muži v řece Labi. Podle oznámení zde měl muž spadnout z vysoké betonové stěny u břehu do řeky a volat o pomoc. 

V době příjezdu tříčlenné hlídky na místo, už bylo po setmění a kolem naprostá tma. Policisté se svítilnami v ruce zpozorovali v Labi muže, držícího se betonové stěny. Nejprve mu hodili záchranné lano, kterého se muž snažil chytit.  Za pomoci lana se muže nejprve z řeky snažili dotáhnout podél stěny na přilehlou mělčinu. Muži však ubývalo sil a nedařilo se mu chytit záchranného lana.  Začal se topit a  po chvíli se vzdaloval  od betonové stěny a chvílemi nehybně plul po proudu řeky.

V tento moment se jeden ze zasahujících policistů nadstrážmistr David Novotný bez váhání vydal do vody z přilehlé mělčiny a plaval směrem k tonoucímu muži. Když k němu doplaval, uchopil jej a plaval s ním směrem k molu, na kterém již byli s pomocí připraveni další policisté a hasiči. Tonoucímu muži byla ihned po vytáhnutí z vody poskytnuta první pomoc a byl předán do péče zdravotníků. 

Díky profesionálnímu a rychlému zásahu policistů a zejména odhodlání policisty, který se neváhal vydat do řeky pro tonoucího muže, se jej podařilo zachránit.


Autor: por. Bc. Eliška Kubíčková
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz