dobrovolní hasiči HZS Jihočeský Krimi Městská policie Policie Pomáháme požár Požár bytu Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Hasiči resuscitovali a zachránili ženu z hořícího bytu na sídlišti Máj v Českých Budějovicích


ČESKÉ BUDĚJOVICE – Pár minut před čtvrtou hodinou ranní vyjížděli českobudějovičtí hasiči k požáru bytu v prvním patře na sídliště Máj v Českých Budějovicích.

Z bytu se valil černý dým. Hasiči proto vykopli dveře a s hasicími přístroji vstoupili do zakouřeného bytu. Na zemi ležela žena, která nedýchala. Ihned ji vytáhli a na chodbě domu začali s resuscitací. Do minuty od zahájení oživování se hasičům podařilo obnovit dýchání, poskytli jí kyslík a poté předali do péče zdravotnické záchranné služby.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS Jihočeského kraje

Požár byl uhašen hasicími přístroji a vysokotlakým proudem, který další skupina hasičů natáhla přes balkon současně při vstupování do bytu dveřmi. Hasiči byt prohlédli termokamerou, aby vyloučili skrytá ohniska a odvětrali ho. Na místě zasahovaly posádky tří cisteren ze stanice České Budějovice a Suché Vrbné a automobilový žebřík, který nakonec nebyl potřeba. Ostatní obyvatele nebylo nutné evakuovat ani nedošlo k dalšímu zranění.

Škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun a uchráněné hodnoty zásahem na dva miliony. Příčinu zjišťují naši vyšetřovatelé požárů.

Zdroj: HZS Jihočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz