Auto-Moto Cestování Doprava Krimi LZS meteo Moravskoslezský Počasí Policie Složky IZS stroj sypač Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví zimní údržba Zprávy podle krajů ZZS

Tři desítky zraněných při pádech na sněhu a ledu ošetřili záchranáři v Moravskoslezském kraji


MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Zdravotnická záchranná služba zasahovala v uplynulých čtyřiadvaceti hodinách u řady zraněných osob v souvislosti se silným sněžením, které zasáhlo i Moravskoslezský kraj. Obtížně sjízdné silnice nejspíše přispěly k části z jedenácti dopravních nehod se zraněními. V této souvislosti záchranáři nezaznamenali žádnou s poraněními život ohrožujícího charakteru.

Zasahovat však bylo nutno, od sobotního do nedělního dopoledne, také u téměř tří desítek pacientů po pádech na zasněžených či namrzlých chodnících, schodech, či cestách.

Chodci při pádech utrpěli zranění ve všech částech Moravskoslezského kraje, nejčastěji se přitom jednalo o středně závažné poranění některé z končetin, ve třech případech hlavy a ve dvou hrudníku. Pouze tři pacienti byli seniorského, všichni ostatní pak mladšího nebo středního věku. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je posádky ZZS transportovaly vesměs k dalšímu ošetření do spádových zdravotnických zařízení.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz