dobrovolní hasiči Dobrovolnictví Doprava Horská služba ČR HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Ne zcela typické zimní úrazy v Krušných horách zaměstnaly záchranáře


KRUŠNÉ HORY – Je zima, ale počasí se tak v některých místech našich hor netváří. Zatím co v lyžařských areálech v Krušných horách jsou podmínky velmi dobré, v terénu vyznavačům zimních sportů, především běžkařům podmínky nepřejí.

V tomto týdnu ošetřovali záchranáři HS úrazy, které se řadí do kategorie letních. Pád cyklisty a jeho zranění u Nakléřova a dnes pád německého turisty v oblasti Tiských skal. Ten si poranil dolní končetinu na turistické stezce ve Velkých Tiských stěnách. Oba zásahy proběhly ve spolupráci se ZZS ústeckého kraje a dnešního zásahu účastnili také kolegové hasiči z Petrovic, kteří společně se členy HS transportovali poraněného turistu k sanitě ZZS.

FOTOGALERIE…

Foto: HS ČR

„Pokud je počasí takto vrtkavé musíme počítat se všemi možnými druhy zásahů, od lyžařských zranění přes horolezecká až po klasické nehody turistů se kterými se setkáváme především v letním období,“ okomentoval připravenost krušnohorských záchranářů jejich náčelník M. Račko.

Zdroj: Horská služba ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz