Krimi Městská policie Pátrání Policie Pomáháme Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Dívka z Chomutovska netušila, že cukrovinka obsahuje látku HHC! Skončila v nemocnici


CHOMUTOVSKO – Chomutovští kriminalisté evidují případ požití cukrovinek tzv. želatinových proužků s obsahem látky HHC.

Dívka, které byla tato cukrovinka podána o obsahu HHC látky nejenže nevěděla, ale musela být po jejím požití hospitalizována ve zdravotnickém zařízení. Chomutovští kriminalisté evidují případ požití cukrovinek tzv. želatinových proužků s obsahem látky HHC. Mladistvé, které byla tato cukrovinka podána o obsahu HHC látky nejenže nevěděla, ale musela být po jejím požití hospitalizována ve zdravotnickém zařízení.
Kriminalisté na případu usilovně pracovali, ale nakonec byl odložen, neboť HHC je v naší zemi zatím legální.

Bohužel s produkty s obsahem HHC se můžeme setkat na trhu v různých formách např. jako cukrovinky ve formě gumových bonbonů. Prodávají se nejen v konopných automatech, ale také ve večerkách či online na e-shopech, tudíž si je může koupit kdokoliv jakéhokoliv věku. Látka HHC může mít silné a nežádoucí účinky. Může být nebezpečná, obzvláště pokud ji užije mladistvá osoba.

Protože tato látka není v rámci legislativy  České republiky dosud nijak omezena, doporučujeme rodičům, aby své děti poučili o její nebezpečnosti.  


Autor: nprap. Pavla Kofrová

Zdroj: Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz