Královehradecký Krimi Městská policie Pátrání Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů Zvířata ZZS

KRIMI: Kříženec ridgebecka s rottweilerem zaútočil na muže na Trutnovsku! Majitele psa policisté stíhají


TRUTNOVSKO – Kriminalisté koncem loňského roku ukončili vyšetřování případu, ke kterému došlo v květnu na zahradě ve Vítězné na Královédvorsku, když obviněný přišel na pozemek poškozeného se psem, který zezadu na majitele pozemku zaútočil.

Policisté zahájili proti 53letému majitel psa trestní stíhání z podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Obviněnému klademe za vinu, že nedbal skutečnosti, že pes je nebezpečný, i přesto, že již nejméně 3x na lidi zaútočil. 

Z výslechu poškozeného vyšlo najevo, že kamarád se psem přišel květnové dopoledne k němu na kávu, přičemž psa pustil z vodítka. Oba společně začali poté opravovat brzdy u  trabantu, když v tom kříženec ridgebecka s rottweilerem zezadu poškozeného napadl, a to tak, že se mu zakousl do pravého ucha. Muž hned z pozemku utekl do domu, přičemž se ho pes pokusil ještě pokousat na zádech. Pes na povely majitele nereagoval. Poškozený krvácel z ucha a dále zjistil, že o kus ucha přišel, okamžitě vyhledal lékařskou pomoc.
 
V případě prokázání viny mu hrozí rok vězení nebo zákaz činnosti.

Autor: por. Pižlová Šárka, DiS.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz