Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Dvacetiletý řidič nepřežil u Halenkova na Vsetínsku střet s autobusem a dalším osobním vozem…


VSETÍNSKO – Včera byly v devět hodin večer vyslány tři jednotky hasičů k vážné dopravní nehodě u obce Halenkov ve směru na Huslenky na Vsetínsku. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že se jedná o střet dvou osobních vozidel a autobusu. Při střetu dvou vozidel a autobusu zemřel jeden člověk a další čtyři osoby se zranily

V jednom z vozidel zůstal řidič zaklíněn. Hasiči proto ihned zahájili vyprošťovací práce. Během chvíle vážně zraněného řidiče vytáhli z vozu ven a zahájili resuscitaci. Muž však utrpěl zranění neslučitelná se životem a i přes veškerou snahu o jeho záchranu svým zraněním na místě podlehl. Po příjezdu dalších jednotek si hasiči do své péče převzali tři zraněné z autobusu, kde cestovalo celkem osm lidí. V druhém osobním autě nebyl nikdo zraněn. Velitel zásahu si na místo nehody povolal i hasiče z posttraumatického intervenčního týmu, který u nehody poskytl potřebnou psychickou pomoc.

Hasiči dále zajistili místo nehody. U vozidel provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Následně asistovali při nakládání rozbitých aut na vozidla odtahové služby. Na závěr uklidili vozovku od použitého sorbentu a střepů. Poté se v pozdních nočních hodinách vrátili zpět na své základny.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS Zlínského kraje

Tragická nehoda si vyžádala život dvacetiletého řidiče osobního automobilu Hyundai. Předběžně lehká zranění pak utrpěli tři cestující v autobuse. Zraněn byl také devatenáctiletý řidič škodovky. Dechová zkouška u řidiče autobusu i vozidla Škoda byla negativní.

Po dobu vyšetřování nehody policisté prováděli odklon dopravy a provoz na této komunikaci byl zcela zastaven. Obnoven byl až dnes ráno ve čtyři hodiny.

🚒Zasahující jednotky:

HS Vsetín

JSDHO Halenkov

JSDHO Karolinka

Autor: por. Mgr. Simona Kyšnerová
a HZS Zlínského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz